8/29/2010

Rolling Stone'den sinema ve dizi dünyasındaki en iyi 10 vampir listesi!












Rolling Stone Magazine tarafından geçtiğimiz günlerde sinema ve dizi dünyasının en iyi 10 vampiri ile en en kötü 5 vampirinin listesi yapıldı. Özellikle son dönemde popülaritesi iyice tavan yapan vampir temalı dizi ve filmlerde yer alan karakterlerden bakalım hangileri Rolling Stone'nin listesine üst sıralardan girmeyi başarabilmiş. En iyiler listesinde günümüzün popüler isimlerinden Twilight'in yıldızı Robert Pattinson 10.sırada, True Blood'un çıtır vampiri Jessica rolündeki Deborah Ann Woll 9.sırada, yine True Blood dizisinin karizmatik vampiri Eric Northman rolündeki Alexander Skarsgard 4.sırada ve The CW'nin büyük hayran kitlesine sahip dizisi The Vampire Diaries'in Damon Salvatore'si Ian Somerhalder ise 3.sırada listelenen isimler. Listenin ilk sırasında ise Bram Stoker'ın klasikleşmiş vampir öyküsü Dracula'nın 1927 tarihli Broadway prodüksiyonunda ve ardından çevrilen 1931 tarihli film versiyonunda oynadığı Kont Dracula rolü ile ün kazanmış, sonraki kariyeriyle sembolleşen isim Bela Lugosi yer almakta. Sizin favorileriniz nasıl olurdu? Listedeki ilk 10 isim baştan sona doğru şu şekilde sıralanmış:


Rolling Stone’s Best Vampires on Film and TV 

1- Bela Lugosi, Dracula 











2- Willem Dafoe,  Shadow of the Vampire

3- Ian Somerhalder, The Vampire Diaries











4- Alexander Skarsgard, True Blood











5- Nicolas Cage, Vampire's Kiss











6- Lina Leandersson, Let The Right One In











 7- Christopher Lee, Horror of Dracula

8- Kiefer Sutherland, Lost Boys

9- Deborah Ann Woll, True Blood











10- Robert Pattinson, The Twilight Saga











Peter Travers on The Best and Worst Vampires on Film and TV | Rolling Stone Music | Photos


True Blood'dan 3.sezona dek 'kimler geldi kimler geçti' - True Blood character RIP tribute
'The Vampire Diaries' 2.sezon tanıtım posterleri!

'Hostel: Part III (Hostel 3)' oyuncu kadrosu şekilleniyor!











2005 yapımı Eli Roth'un yazıp yönettiği ve üniversite mezunu iki maceraperest Amerikan genç olan Paxton ve Josh ile yolda tanıştıkları İzlandalı Oli'nin Slovakya'da başına gelenleri konu alan serinin ilk filmi  'Hostel' gösterildiği dönem hatırlanacağı üzere büyük sükse yapmış ve gördüğü ilgi üzerine yine Eli Roth 2007 yılında 'Hostel: Part II'yi çekmişti. İlk filmden kurtulan Paxton'ın akibeti ile başlıyan ikinci filmde Roma'da yaşayan ve Prag'a doğru yola çıkan üç Amerikalı genç kız yolda tanıştıkları bir başka genç kızın etkisiyle yollarını Slovakya'ya doğru çeviriyorlar ve olaylar yine burada devam ediyordu.

Serinin 3.filmi Hostel 3'ün çekilmesi de uzun süredir gündemdeydi. Filmin çekileceği beklenen bir gelişmeydi ancak merak konusu olan Eli Roth'un kamera arkasına geçip geçmeyeceğiydi. Haziran ayında yapılan açıklamada şu sıralar yapımcılığını üstlendiği The Last Exorcism ile gündemde olan Eli Roth'un yönetmen ve senarist olarak 3.filmde yer almayacağını öğrenmiştik.  Serinin yeni filminde yönetmenlik koltuğunda Scott Spiegel'i göreceğiz. Hostel 1 ve 2'nin de yapımcıları arasında bulunan 53 yaşındaki Spiegel ayrıca Sam Raimi'nin 1981 yapımı The Evil Dead'de oyuncu olarak yer almış, 1987 yapımı Evil Dead II'de ise oyuncu kadrosunda bulunmasının yanı sıra Raimi ile beraber filmin senaryosunu yazmıştı. Yönetmenliğini yaptığı pek ciddi bir çalışma ise yok diyebiliriz.






 John Hensley








Sarah Habel









DVD/Blu-ray olarak çıkacağı açıklanan Hostel: Part III için oyuncu kadrosundaki isimler de yavaş yavaş belirleniyor. Kip Pardue, Brian Hallisay, Sarah Habel, John Hensley, Skyler Stone, Chris Coy ve Thomas Kretschmann şu ana kadar belli olan isimler. Kip Pardue (The Rules of Attraction, Wizard of Gore, Stag Night), Brian Hallisay ("Eastwick","Bones"), Sarah Habel ("Party Down", The Butterfly Effect 3), John Hensley (''Nip/Tuck", Shutter ), Skyler Stone (The Rules of Attraction), Chris Coy (True Blood) ve Thomas Kretschmann (Valkyrie, King Kong, Blade II) oyuncuları hatırlamamıza yardımcı olabilecek kadrosunda yer aldıkları bu tarzdaki yapımlardan bazıları.





Kip Pardue







Thomas Kretschmann






Hostel (2005) - Trailer 


Hostel: Part II (2007) - Trailer


'Hostel: Part III (Hostel 3)' görsel efektleri 'Robert Kurtzman's Creature Corps'dan!