8/24/2011

'Karadedeler Olayı' ne zaman vizyona giriyor? (PRA Film'den Basın Açıklaması)













Bir süredir ismi kulaktan kulağa dolanan 'Karadedeler Olayı' yazın vizyona gireceği söylentileriyle Şubat ayında yeniden gündeme gelmiş ancak yaz dönemini yavaş yavaş geride bırakmaya başladığımız şu haftaya dek yapımla ilgili herhangi bir açıklama ya da haber elimize ulaşmamıştı.

Filmin yapımcısı PRA Film'den sonunda beklenen açıklama geldi. Yapılan basın açıklamasında filmin içeriği, gecikme nedenleri gibi bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. 16 Eylül'de vizyona girecek olan film bir 'belgesel projesi' olarak tanımlanıyor. Yazımızın devamında yayınlanan üç farklı teaser videoyu da izleyebilirsiniz. İşte yapımcı PRA Film'den gelen o açıklama:

KARADEDELER OLAYI HAKKINDA

Kamuoyunun dikkatine;


Beş aydır sinemalarda fragmanı yayınlanan KARADEDELER OLAYI isimli belgesel film projesi Ağustos ayı içerisinde tamamlanacaktır. 2 yıl önce ekibimize ulaşan bilgi, belgeler ve 3 adet VHS bandın incelenmesi neticesinde yapımına başlanan bu belgesel film, karşılaşılan birçok hukuksal engele, belgeselde anlatılan olayla birinci dereceden ya da dolaylı şekilde ilgisi bulunan kişilere, bu kişilerin varislerine ve dönemin arşivlerine ulaşmanın zorluğuna rağmen nihayet tamamlanma aşamasına gelmiştir.

Kamuoyuyla paylaşılması gereği görülen bu olaya, 2 yıl süren yapım aşamasının hiçbir döneminde ticari bir film gözüyle bakılmamış ve bu tür bir lansman yapılmamıştır. 2011 yılının başından itibaren başlayan süreç bir bilgilendirme sürecidir. KARADEDELER OLAYI belgesel bir filmdir, bu nedenle de sinemalarda gösterilen diğer filmler gibi oyuncu, profesyonel fotoğraflar ve orijinal müzikler gibi unsurları barındırmamaktadır.

5 aylık bilgilendirme süreci döneminde sosyal medyada, çeşitli internet sitelerinde ve basında insanlar konuya ilgi göstermiş, konuyla ilgili çeşitli yorumlar yapmış, farklı görüşler bildirmişlerdir. Ekibimiz tüm bu süreci dikkatle izlemekte, tüm yorum ve görüşlere saygı göstermektedir.


Ancak son günlerde Tüm Türkiye’de isimleri bilinen ve tanınan birtakım oyuncuların, yönetmenlerin isimleri KARADEDELER OLAYI belgesel filminin künyesinde geçmeye başlamış ve özellikle sanal ortamda belgesel filmimizle ilgisi bulunmayan video ve fotoğraflar yayınlanmaya başlamıştır. Bu bildirim oluşan bilgi kirliliğinin engellenmesi amacını taşımaktadır.

KARADEDELER OLAYI belgesel filmiyle ilgili tek doğru kaynak http://karadedelerolayi.com internet sitesidir. Sosyal medyada çeşitli kullanıcılar tarafından oluşturulan film künyeleri ve film içeriklerinin hiçbiri doğru değildir. Belgesel film projesiyle ilgili hazırlanan bilgilendirme videoları, sadece sinemalarda gösterilen ve filmin kendi internet sitesinden yayınlanan videolardan ibarettir. Son bir aydır çeşitli video paylaşım sitelerinde yayınlanan diğer videoların ve bilgilerin belgesel filmimizle hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır.

İki uzun yıla yayılan yorucu yapım sürecinde bizlere destek olan herkese, 2011 yılı başından beri belgesel filmimizle ilgili yapılan bilgilendirme çalışmamıza yorum ve görüşleriyle destek olan/olmayan herkese, tüm izleyicilere teşekkür ederiz.
 

Saygılarımızla.
PRA FİLM


KARADEDELER OLAYI / KÜNYE
YAPIM  :PRA FİLM
YÖNETMEN : ERDOĞAN / ERKAN BAĞBAKAN
DAĞITIMCI : TIGLON
GÖSTERİM TARİHİ : 16 EYLÜL 2011
SÜRE : 78 DAKİKA

Teaser 1



Teaser 2


Teaser 3


'Karadedeler Olayı' yakında sinemalarda! (fragman)