2/25/2011

The Vampire Diaries 2.16 'The House Guest' müzik listesi!














Dün akşam yayınlanan 2.16 The House Guest bölümüyle kaldığı yerden devam eden The Vampire Diaries'in bölüm müziklerini seçen müzik supervisorü Chris Mollere her hafta olduğu gibi bu hafta da dizi içerisinde çalan parçaların listesini twitter hesabında paylaşmış: (http://twitter.com/cmollere). Bu bölümde Caroline de söylediği parçayla listedeki yerini aldı:)

Bu haftanın müzik listesi şöyle: 
1. Angel Taylor “Epiphany”
2. s.o.stereo. “I’ll Take The Bullet”
3. Candice Accola (Caroline) with s.o.stereo. “Eternal Flame”
4. s.o.stereo. “Hello Miss Heels” – Hello Miss Heels
5. James Morrison feat. Nelly Furtado “Broken Strings”

Bu hafta dizide yer alan bu beş parçanın videoları:

Angel Taylor “Epiphany”


s.o.stereo. “I’ll Take The Bullet”


Candice Accola (Caroline) with s.o.stereo. “Eternal Flame”


s.o.stereo. “Hello Miss Heels” 
 

James Morrison feat. Nelly Furtado “Broken Strings” 

The Vampire Diaries 2.17 'Know Thy Enemy' promo!














The Vampire Diaries bugun The CW ekranlarında 'The House Guest' bölümüyle ikinci sezonun 16.bölümünü de geride bırakırken yeni bölümün ismi ise 2.17 'Know Thy Enemy' olacak. Hemen hatırlatmak gerekir ki bu haftayla beraber dizi son kez bir araya giriyor ve yeni bölüm 07 Nisan Perşembe günü ekranlara gelecek. Kısacası biraz üzücü bir haber ancak dizide altı haftalık uzun bir ara söz konusu.  Ancak bu tarihten sonra başka bir ara söz konusu olmayacak ve kalan altı bölümün yayınlanmasının ardından 12 Mayıs tarihinde dizi sezon finalini yapacak.. Yazımızın devamında gelecek bölüm için yayınlanan promoyu bulabilirsiniz.



The Vampire Diaries 2.16 'The House Guest' müzik listesi!
 

NBC'den yeni bir fantastik polisiye dizi yolda: 'Grimm'










NBC yakın bir zamanda fantastik polis draması 'Grimm' ile karşımıza çıkacak. Korku öğelerinin ve fantastik unsurların kullanıldığı dizi projeleri haberleri son süreçte hızla gelmeye devam ediyor. Özellikle son süreçte bu tarzdaki dizilerin elde ettiği başarıyla yapımcılar korku-fantastik-gerilim türlerine ve bu tarzdaki çizgi romanların ekrana yansıtılması işine el atmış durumda. Biz ise bu durumdan oldukça memnunuz tabiki:)

NBC'nin 'Grimm' isimli suç ve fantastik öğelerin karışımıyla bizlere sunacağı polisiye dizisinin genel hatlarıyla konusu hakkında ise şunu söyleyebiliriz: Dizi, Grimm's Fairy Tales karakterlerinden ilham alınarak geliştirilecek karakterlerin yer alacağı bir dünyada geçecek karanlık fakat fantastik bir polisiye olacak. Dizinin yaratıcıları ise Jim Kouf ("Angel") ve David Greenwalt ("Buffy the Vampire Slayer") olurken Sean Hayes ile Todd Milliner yapımcı kadrosunda yer alan diğer isimler. 

Dizide bir dedektif normal görünümlü bazı insanları birer canavar, yaratık olarak görmeye başlıyor. Ve farkediyorki bazı özel güçleriyle insanların aslında ne olduklarını görebilmektedir. Kendisindeki bu yetenekle görevinin insanları bu varlıklardan korumak olduğunu keşfeder. 

Konuyu okuduğumuzda ve Grimm's Fairy Tales karakterlerinden ilham alınacağını göz önüne alınca akla gelen ilk şey A.B.D.de Vertigo‘dan çıkan Fables çizgi roman serisi oldu. Bill Willingham, bu seride masal kahramanlarını günümüz New York’una getirerek onların maceralarını anlatıyor ve masal kahramanlarına başka açıdan bakmamızı sağlıyor. 2002'den bu yana yurt dışında yayınlanan ve yüzün üzerinde sayısı çıkan Fables; önceden kötü bir kurt iken insan görünümünde bir kurta dönüşmüş Bigby Wolf, yakışıklı prensi terk edip dünyaya sığınmış masal yaratıklarının sorumluluğunu almış Pamuk Prenses, lanetin bir etkisi olarak korku hissi duyduğunda kurbağaya dönüşen ve hademelikle geçinen Kurbağa Prens gibi çeşitli masal karakterlerini farklı bir şekilde bizlere sunan bir çizgi roman. Ayrı bir başlık altında değiilmesi gereken bir konu.

'Grimm'e dönecek olursak; dizinin pilot bölüm yönetmenliğini yapacak isim ise Marc Buckland olacak. Bölümün çekimlere Nisan ayında başlanması planlanıyor. Buckland, daha çok komedi yapımlarının arkasındaki yönetmen olarak bilinmekte. Buckland'ın şimdiye kadarki işlerine baktığımızda Scrubs, Ed, My Name is Earl (kendisine Emmy ödülü kazandırmıştır) ve Better Off Ted gibi çeşitli komedi tarzındaki yapımlarda yönetmenlik yaptığını görmekteyiz.Bu açıdan bakıldığında ise henüz dizinin içeriği hakkında net bilgiler olmasa da fantastik suç hikayelerinin komedi unsurları ile desteklenmesi beklenebilir. Yine aklımıza gelen diğer yapım ise Hatchet ve Frozen gibi korku, gerilim filmlerinden tanıdığımız yönetmen Adam Green'in kısa filmi: 'Fairy Tale Police'



'Grimm'in oyuncu kadrosu ise yavaş yavaş şekilleniyor. Diziye katılan ilk isim yukarıda bahsettiğimiz normal görünümlü bazı insanları birer canavar, yaratık olarak görmeye başlayan özel yeteneklere sahip dedektifi canlandıracak olan David Giontoli. 31 yaşındaki aktörün canlandıracağı karakterin dizideki ismi ise 'Nick Burckhardt' olacak. Giontoli'nin önceki işlerine bakarsak; The CW'nin kısa ömürlü komedi dizisi Priveleged'in dışında Private Practice, Hot in Cleveland ve Grey's Anatomy gibi dizilerde kısa rollerle yer aldığını görmekteyiz.









Diziye katılan diğer isim ise Silas Weir Mitchell oldu. Özellikle Prison Break dizisinden Haywire karakterini canlandırmasıyla hatırlayacağımız isim My Name is Earl, Burn Notice, 24 gibi dizilerin yanısıra Halloween II'nin de kadrosunda yer almıştı. Dizide oynayacağı karakter ise 'Eddie Monroe'. Eddie Monroe değişim geçirmiş büyük kötü bir kurt. Ancak öldürücü iç güdülerini evcilleştirmeyi ve yumuşatmayı başarmış. Ve işe Nick'e yardım etmekle başlıyor. Son olarak Mitchell'in Prison Break'deki karakterini hatırlayalım:



Grimm'in oyuncu kadrosu genişliyor!