10/26/2010

Yeni bir dizi: 'Locke & Key' yolda! Fox, Hill'in çizgi romanının uyarlaması için siparişi verdi!
















Stephen King'in kendi gibi yazar olan oğlu Joe Hill'in yazdığı korku türündeki çizgi roman serisi 'Locke&Key' Amerikan Fox TV kanalında yayınlanacak olan bir TV dizisine dönüştürülüyor. DreamWorks TV stüdyolarınca çekilecek olan ve yapımcılığını Fringe, Hawaii Five-0 ve Star Trek gibi projelerde de beraber çalışan Alex Kurtman ile Roberto Orci'nin üstleneceği uyarlamanın ana yazarlığını ise 'Terminator:The Sarah Conner Chronicles' dizisi ile Steven Spielberg'in 'War of the World' filminin senaristi olarak tanıdığımız Josh Friedman yapacak.

Hill'in (Heart-Shaped Box) yaratıcısı olduğu, çizimlerini ise Gabriel Rodriguez'in (Clive Barker's The Great and Secret Show, Beowulf) gerçekleştirdiği 'Locke&Key' IDW Publishing tarafından basılmakta olan bir çizgi roman. Şubat 2008'den bu yana yayınlanmakta olan serinin altışar fasiküllük üç bölümünün ardından dördüncü bölümün de iki fasikülü yayınlanmış durumda. 2009'da Eisner Awards'da yazarı John Hill ile iki kategoride aday gösterilen eser yine 2009 senesinde düzenlenen British Fantasy Award'da en iyi fantastik çizgi roman ödülünü kazanmayı başarmıştı.














Locke&Key, genel olarak bakıldığında gizemli kapılara sahip eski ve hayaletli bir malikaneyi konu edinmekte.. Dizi, gizemli ve sihirli kapılarından geçenleri başka dünyalara taşıyan ve ayrıca bu kişilere özel güçler de sağlayan hayaletli bir malikaneyi anlatacak..Evin kapıları, içinden geçenleri dönüştürmekle kalmıyor; aynı zamanda kötülük konusunda sınır tanımayan bir yaratığa da ev sahipliği yapıyor.

Dizinin 2011 senesi sonbahar döneminde yayınlanmaya başlanması planmakta. AMC'nin 'The Walking Dead' uyarlamasından sonra türü sevenler adına bu haber gayet sevindirici. Preacher için de benzer haberlerin çıkmasını bekliyoruz:)

LOCKE & KEY comic book trailer from IDW 

Written by Joe Hill, Illustrated by Gabriel Rodriguez

Locke & Key oyuncu kadrosu şekilleniyor!

Supernatural 6x06 'You Can't Handle the Truth' sneak peek!















Supernatural'in bu hafta 29 Ekim'de yayınlanacak bölümünün ismi 'You Can't Handle the Truth' olacak. Bölümün promo ve karelerinin ardından yayınlanan ilk sneak peek'i yazımızın devamında bulabilirsiniz. Sam'in sorunu nedir ve Castiel yardım edebilecek mi? 

Supernatural - You Can't Handle The Truth Preview Clip 
 
What is wrong with Sam and will Castiel be able to help? 

İlgili Başlıklar: 
Supernatural 6x06 'You Can't Handle the Truth' promo, bölümün konusu ve bölümden kareler!
'Supernatural Anime' (Supernatural: The Animation ) Ocak 2011'de geliyor! Yeni trailer yayında! 
Supernatural 6x06 'You Can't Handle the Truth' bölümünden ilk kareler!