11/09/2010

Fiona Shaw 'True Blood' kadrosuna katıldı!

















Yaz dönemine kadar kendisini özletmeye devam edecek olan HBO'nun sevilen dizisi True Blood için yeni sezonla ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Son haberimiz dizi kadrosuna katılan yeni isimle ilgili: 1958 doğumlu İrlandalı aktrist 'Fiona Shaw' Bon Temps, Louisiana'ya geliyor! Shaw yeni sezonda karşımıza 'Marnie' karakteri ile çıkacak. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda diziye yeni sezonda girecek beş karakterin özellikleri açıklanmıştı. Şimdilik içlerinden Marnie'nin kim olduğu kesinleşmiş oldu. Önceki yazılarımızda Marnie'nin ruhu güçlü bir cadı tarafından ele geçirilinceye kadar pek ciddiye alınmayan bir el falcısı karakteri olacağını belirtmiştik. Fiona Shaw, özellikle son dönemde Harry Potter serisinde canlandırdığı Aunt Petunia Dursley karakteri ile hatırlanabilir. Dorian Gray, Fracture ise rol aldığı filmlerden bazıları.














True Blood 4.sezonda yeni karakterler! 
True Blood magazin turu !

Ve 'The Walking Dead' 2.sezon onayını aldı!










Ve beklenen haber geldi! The Walking Dead'in ikinci sezonun çekileceği AMC tarafından resmi olarak olarak duyuruldu. Açıklamada ikinci sezon için 13 bölümün sipariş edildiği belirtildi. Beklenen haber diyoruz çünkü AMC ilk bölümde bir dizinin ilk bölümü için daha önce elde etmediği kadar ciddi bir izleyici kitlesi yakalamıştı. Birazdan rakamlarını vereceğimiz ikinci bölüm reytingleri de gayet iyi çıkınca bu kararın açıklanması fazla uzun sürmedi. Hatırlanacağı üzere dizinin Halloween'de yayınlanan 90 dakikalık ilk bölümü toplam 5.3 milyon kişi tarafından izlenmiş; 18-49 yaş yetişkin izleyici kitlesi diliminde ise 3.6 milyon izleyici ile kablolu kanallarda 2010 senesi içerisinde ilk bölümü en yüksek izleyici sayısına ulaşan dizi olmayı başarmıştı.

İşte ilk bölümle beraber dün yayınlanan 2.bölümün reyting istatistikleri:

The Walking Dead - Bölüm 2, AMC 11/7:
10pm gösterimi - 3.1 HH rating - 4.7 milyon toplam izleyici
18-49 yaş aralığı - 3.3 milyon izleyici
25-54 yaş aralığı - 2.8 milyon izleyici

The Walking Dead - Bölüm 1, AMC 10/31:
10pm gösterimi - 3.7 HH rating -  5.3 milyon toplam izleyici
18-49 yaş aralığı - 3.6 milyon izleyici
25-54 yaş aralığı - 3.1 milyon izleyici

Görüldüğü üzere ikinci bölümün istatistikleri de gayet iyi olunca 'The Walking Dead' ikinci sezon onayını almak için fazla beklemedi. Andrew Lincoln, Sarah Wayne Callies, Jon Bernthal, Jeffrey DeMunn ve Laurie Holden gibi isimlerin yer aldığı diziyle ilgili bu sevindirici gelişmenin haberini verdikten sonra bir de keyifli bir video paylaşalım. Videoda, dizinin oyuncu ve yapımcıları zombi istilasından kurtulmak için hangi özelliğinizi kullanırdınız sorusuna cevap veriyor:)

What's your zombie survival skill?