2/15/2011

Wrong Turn 4 (Korku Kapanı 4)'de bu kez kış tatili kabusa dönüşecek!










İki hafta önce serinin dördüncü filminin çekimlerine başlanacağı ( Wrong Turn 4 (Korku Kapanı 4)'ün çekimlerine bu ay start veriliyor! ) ve yönetmen, filmin mekanı gibi konularda ayrıntılar içeren açıklamaların ardından Wrong Turn 4'ün konusu ile ilgili ilk detaylar da geldi. Wrong Turn 3: Left for Dead'in yönetmenliğini yapan Declan O'Brien'in yeniden yönetmenlik koltuğunda olacağı Wrong Turn 4'de bu kez konu ve filmin geçeceği mekan serinin önceki filmlerine nazaran biraz farklı gözüküyor.Hatırlanacağı üzere serinin ilk üç filmi ormanda yaşanan bir kovalamaca ve hayatta kalma mücadelesi şeklinde geçmişti.

Wrong Turn 4'de bu kez hayatta kalma mücadelesinin kahramanları kış tatili için snowmobiling yapmaya karar veren bir grup kolejli genç olacak. Filmin konusuyla ilgili ilk verilen bilgiler şu şekilde: Bir grup arkadaş kış tatilleri süresince snowmobiling yapmaya karar verirler. Ancak kış şartlarının etkilediği ortamda fırtınanın etkisiyle yanlış bir dönüş yaparlar ve fırtınada kaybolurlar. Ve kendilerine sığınabilecekleri bir barınak ararken terkedilmiş bir sanatoryuma rastlarlar. Doğa şartları ve fırtınadan korunabildikleri için burayı bulduklarından şimdilik mutludurlar. Fakat sanatoryum sorunlu bir geçmişe sahiptir, eski hastaların bazıları hala orada bulunmaktadır ve davetsiz ziyaretçilerden pek de mutlu olmamışlardır! Kolejli gençler ölümcül kedi-fare oyununda hayatta kalabilmek için gece boyunca savaşmak zorundadır. Doğa şartları nedeniyle mahsur kaldıkları bu yerdeki güç gösterisinden kendilerini sadece fikirleri koruyabilecektir.

Wrong Turn 4, son dönemdeki slasher tarzı filmlerden Norveç yapımı Cold Prey'in başlangıcını ve mekanlarını anımsatmakta. Cold Prey, beş gencin snowboard yapmak için Jotunheimen dağının bulunduğu bölgeye gelmelerini, ancak gençlerden birisinin bacağının kırılması ve kötü hava şartları sonucu bölgede buldukları bir dağ oteline sığınmalarıyla beraber yaşanan olayları konu edinmekteydi. Görülen o ki serinin yeni filmi önceki filmlere nazaran bizlere çok daha farklı bir atmosfer yaşatacak.

Bu arada Kari Casting'den yapılan açıklamada bu hafta sonu Wrong Turn 4 için 1970'lere dönülecek bir flashback sahnesi için sanatoryumda yer alacak hastaları canlandırmak adına 20 ve 70 yaşları arasında erkek, kadın adayların arandığı ve bunun için bu hafta sonu Kanada'nın Manitoba eyaletinin Winnipeg'den sonraki ikinci büyük yerleşim yeri olan Brandon'da (Brandon City Hall'da) oyuncu seçimleri için görüşmeler yapılacağı belirtildi. Çok uzun, ince ve narin, yıpranmış yüzler, çok uzun saçlı kadınlar vs. gibi farklı karakter tipleri aranıyormuş. Brandon'daki çekimlerin 28 Şubat ile 11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceği de açıklanan diğer bilgiler arasında.

Wrong Turn 4 (Korku Kapanı 4)'ün çekimlerine bu ay start veriliyor! 
Wrong Turn 4 (Korku Kapanı 4) oyuncu kadrosu şekilleniyor! 
Korku Kapanı 4 (Wrong Turn 4) setinden ilk kareler ve filmin gösterim tarihi!