3/29/2011

Rutger Hauer, Argento'nun Dracula 3D'sinde Van Helsing'i oynayacak!










Sinema tarihine Deep Red, Suspiria, Phenomena, Opera, Tenebre gibi kült statüsüne erişmiş bir çok yapımla adını yazdıran Dario Argento'nun yeni projesi Dracula 3D ile ilgili oyuncu haberleri gelmeye başladı. İtalya basınından gelen haberlere göre, filmde Van Helsing karakterini canlandıracak isim Rutger Hauer olacak.

Blade Runner ve The Hitcher gibi filmlerde yıldızlaşmış olan ve bu filmlerden anımsayacağımız 67 yaşındaki deneyimli aktör Rutger Hauer rol için gayet iyi bir seçim olmuş gibi görünüyor. Sin City ve Hobo With A Shotgun aktörün yer aldığı diğer yapımlardan bazıları. Haure yeni rolü için 'bu oldukça heyecan verici olacak' sözlerini kullandı. Kadroya katılan diğer bir isim İtalyan aktör Gabriele Lavia. Lavia'yı ülkemizde Derin Kırmızı olarak bilinen Argento filmi Deep Red ya da Profondo Rosso (1975)'da Carlo ve Zeder (1983)'deki genç gazeteci Stefano karakterleriyle hatırlamak mümkün. Lavia, Argento filmleri de dahil olmak üzere bir çok İtalyan korku, gerilim filminde rol almış 1942 doğumlu tecrübeli bir aktör.

Filmin çekimlerinin önceden planlanan tarihin biraz ilerisine sarkacağını belirtelim. Daha önceden Şubat ayında başlanması planlanan çekimlere Mayıs ayında Budapeşte, Macaristan'da start veriliyor. İrlandalı yazar Bram Stoker'in 1890'lı yıllarda yazmaya başladığı ve 1897'de ilk baskına giren Dracula romanının yeni uyarlamasında Argento'nun Giallo, Mother of Tears ve The Card Player gibi olumsuz eleştiriler alan son dönem filmlerini unutturmasını bekliyoruz.

Dario Argento'dan 'Dracula 3D' hakkında ilk açıklamalar!
DRACULA 3D'nin çekimlerine Şubat 2011'de başlanıyor!

No comments: