8/06/2011

Mark Romanek: ''Locke & Key'in iptali hayal kırıklığı oldu''













Yönetmen Mark Romanek, IDW Publishing tarafından yayınlanan, Joe Hill'in (Heart-Shaped Box) yaratıcısı olduğu, çizimlerini ise Gabriel Rodriguez'in (Clive Barker's The Great and Secret Show, Beowulf) gerçekleştirdiği çizgi roman serisi 'Locke & Key'in  TV adaptasyonu olacak dizi projesinin Fox tarafından rafa kaldırılmasının ardından yaptığı açıklamada kanalın bu kararı almasının kendisinde büyük hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Özellikle 90'lı yıllarda müzik sektöründe Madonna ve Michael Jackson gibi bir çok starın video kliplerinde yönetmenlik yaparak ismini duyuran ve son olarak 2010 yapımı 'Never Let Me Go' filminin yönetmenliğini yapan Romanek, Miranda Otto'nun Nina Locke rolüyle başrolde yer alacağı 'Locke & Key'in pilot bölümünün yönetmenliğini yapmıştı.

Romanek ''Benim için büyük bir deneyimdi. DreamWorks ekibi ile birlikte çalışmak gerçekten çok hoştu. Orijinal çizgi romanın harika olduğunu düşünüyorum ve çekimler esnasında çok şey öğrendim'' şeklinde konuşurken ''Herkesin düşüncesi çekimlerin oldukça başarılı geçtiği şeklindeydi. Ancak televizyon dünyasının bazı cilveleri var ve bazı nedenlerden dolayı ne yazık ki anlaşma sağlanamadı'' diyerek sözlerine devam etti.

Romanek, uyarlamanın ana yazarlığını yapan Josh Friedman'ın başarılı bir iş çıkardığını ve Steven Spielberg'in diziyle özel olarak ilgilenmesinin kendisini gururlandırdığını da belirtti. Fox yönetimi adına açıklama yapan Kevin Reilly daha önceden yaptığı açıklamada dizinin kanalın yeni yayın takvimine uygun olmadığını belirterek projenin rafa kalktığını açıklamıştı.

Bu arada hatırlatalım; geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen San Diego Comic-Con'da 22 Temmuz Cuma günü dizinin pilot bölümünün gösterimi yapıldı ve yapımcılar projeye ilgiyi yeniden canlandırmak için  çaba içerisinde.


  
'Locke & Key' dizisinden Locke ailesine ait ilk kare!

No comments: