10/25/2010

Dexter 5x06 'Everything Is Illuminated' promo, 2 sneak peek ve bölümden kareler!










Dün akşam yayınlanan 'First Blood' bölümüyle beşinci sezonun beşinci bölümünü geride bırakan Dexter'in önümüzdeki haftaki bölümünün ismi 'Everything Is Illuminated' olacak. 31 Ekim'de yayınlanacak bölümün yayınlanan promosunu, iki sneak peek ve bölümden bir kaç kareyi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Dexter - Season 5, Episode 6 Promo


Dexter 5x06 - "Everything is illuminated" - Sneak peek #1


Dexter 5x06 - "Everything is illuminated" - Sneak peek #2




Bölümden kareler



















Dexter 5x05 'First Blood' promo, 2 sneak peek ve bölümden kareler!
Elektronik müzik sanatçısı Pogo'dan 'Dexter' çalışması!
Dexter'in yıldızı Michael C. Hall 'The Early Show'a konuk oldu!

HAVEN'den 'Stephen King' esintileri!













Bu yaz 'Welcome to Haven' bölümüyle 09 Temmuz'da Syfy kanalında başlayan yaz dönemi dizilerinden 'Haven' 08 Ekim'de yayınlanan Spiral isimli oldukça beğeni toplayan sezon finali bölümüyle 13 bölümün ardından tatile çıkmıştı. Geçtiğimiz haftalarda haberini verdiğimiz gibi Syfy'den yapılan açıklamayla dizi ikinci sezonun 13 bölümlük onayını aldı ve bahar aylarında Nova Scotia'da yeni sezonun çekimlerine başlanacak.

Haven, malum Stephen King'in The Colorado Kid romanından Sam Ernst ve Jim Dunn tarafından uyarlanarak gerçekleştirilen bir dizi projesi. Bu yönüyle dizide Stephen King'in bir çok romanından ve bunların konu, karakter ve mekanlarından detaylar dizi akışına serpiştiriliyor. Hemen her bölümde bizlere Stephen King'i anımsatacak detaylar bulmak mevcut. Dizinin yaz tatiline girdiği bu günlerde zaman zaman bu tür videoları ve detayları paylaşacağız. İşte ilk sezonun 11.bölümü 'The Trial of Audrey Parker'den Stephen King esintileri:

- Videonun ilk sahnesinde Tobias ve Ezra, Duke'nin teknesini kaçırmışlardır. Tobias telsizle şöyle konuşur: ''Parçayı bulduk. Haven'e dönüyoruz.'' ve ''Paranız hazır. Buraya gelmeniz ne kadar sürer''' cevabını alır. Tobias'ın cevabı ise şöyle olur: ''Little Tall Island'in yaklaşık 20 mil güneybatısındayız.2-3-0 yönünde. 40 dakika''...  Little Tall Island hatırlanacağı üzere Stephen King'in 1992 yılında yazdığı psikolojik gerilim romanı Dolores Claiborne'de olayların geçtiği yerdir. Aynı zamanda bu romanın Christopher Plummer, Jennifer Jason Leigh ve Kathy Bates'in başrollerinde oynadığı 1995 tarihli sinema filminin çekildiğini de hatırlatalım. Yine Stephen King'in senaryosunu yazdığı mini TV serisi Storm of the Century'de de Little Tall Island ile karşılaşıyoruz.

- Videonun ikinci sahnesinde Agent Howard ile Audrey Parker arasında şöyle bir konuşma geçmektedir. Howard, Parker'e '' Sen mısır tarlası çocuklarıyla el ele tutuşurken biz gerçek dünyada katiller ve teröristler ile uğraşıyoruz.'' . Konuşmada direk olarak 'Children of the Corn' telaffuz edilmektedir. Children of the Corn, Stephen King'in ilk olarak 1977 yılında Penthouse'nin Mart sayısında yayınlanmış kısa öyküsüdür. Daha sonraları 1978 yılında basılan ve kısa öykülerinin toplandığı Night Shift isimli kitabında da yerini almıştır. Ayrıca bu öykü 1984 senesinde ilk kez sinemaya uyarlanmış ve daha sonraları bir çok devam filmi ile yeniden çevrimi de çekilmiştir.

- Videonun üçüncü sahnesinde ise tekneyi kaçıran Tobias ve Ezra aralarında konuşmaktadır. Ezra: ''Çeneni kapa, herkes çenesini kapasın. Neden biraz susmuyorsunuz? Başım tamamen doldu ve ağrıyor. Herkes birşeyler tıkıp duruyor.'' Ezra'nın hatırlanacağı üzere insanların aklını okuyabilme yeteneği mevcuttu.  İnsanların aklını okuyabilme ve neler yapabileceklerini önceden sezebilme yeteneği Stephen King'in çalışmalarında sıkça rastladığımız bir durumdur.1999 yılında yayınlanan ve birbirlerine bağlantılı beş hikayeden oluşan 'Heart In Atlantis'in birinci hikayesi 'Low Men In Yellow Coats' ile ikinci hikaye 'Hearts In Atlantis'i örnek olarak verebiliriz... Ve işte bu detayları dizi akışında görebileceğiniz video:



Syfy 'HAVEN'in 2.sezonunu onayladı!
Emily Rose ile 'Haven' setinden görüntüler - 2
Emily Rose ile 'Haven' setinden görüntüler!