3/29/2011

Rutger Hauer, Argento'nun Dracula 3D'sinde Van Helsing'i oynayacak!










Sinema tarihine Deep Red, Suspiria, Phenomena, Opera, Tenebre gibi kült statüsüne erişmiş bir çok yapımla adını yazdıran Dario Argento'nun yeni projesi Dracula 3D ile ilgili oyuncu haberleri gelmeye başladı. İtalya basınından gelen haberlere göre, filmde Van Helsing karakterini canlandıracak isim Rutger Hauer olacak.

Blade Runner ve The Hitcher gibi filmlerde yıldızlaşmış olan ve bu filmlerden anımsayacağımız 67 yaşındaki deneyimli aktör Rutger Hauer rol için gayet iyi bir seçim olmuş gibi görünüyor. Sin City ve Hobo With A Shotgun aktörün yer aldığı diğer yapımlardan bazıları. Haure yeni rolü için 'bu oldukça heyecan verici olacak' sözlerini kullandı. Kadroya katılan diğer bir isim İtalyan aktör Gabriele Lavia. Lavia'yı ülkemizde Derin Kırmızı olarak bilinen Argento filmi Deep Red ya da Profondo Rosso (1975)'da Carlo ve Zeder (1983)'deki genç gazeteci Stefano karakterleriyle hatırlamak mümkün. Lavia, Argento filmleri de dahil olmak üzere bir çok İtalyan korku, gerilim filminde rol almış 1942 doğumlu tecrübeli bir aktör.

Filmin çekimlerinin önceden planlanan tarihin biraz ilerisine sarkacağını belirtelim. Daha önceden Şubat ayında başlanması planlanan çekimlere Mayıs ayında Budapeşte, Macaristan'da start veriliyor. İrlandalı yazar Bram Stoker'in 1890'lı yıllarda yazmaya başladığı ve 1897'de ilk baskına giren Dracula romanının yeni uyarlamasında Argento'nun Giallo, Mother of Tears ve The Card Player gibi olumsuz eleştiriler alan son dönem filmlerini unutturmasını bekliyoruz.

Dario Argento'dan 'Dracula 3D' hakkında ilk açıklamalar!
DRACULA 3D'nin çekimlerine Şubat 2011'de başlanıyor!

Insidious'dan yeni klip, TV spot, kamera arkası görüntü ve kareler!














Korku-gerilim sinemasına adını başarıyla yazdıran Saw efsanesinin başlangıcının kahramanları yönetmen James Wan ve senarist Leigh Whannel ikilisini Paranormal Activity'nin yapımcılarının eşliğinde yeniden bir araya getiren korku filmi 'Insidious'un gösterim tarihi iyice yaklaşırken filmden son paylaşımları yapmak istedik. Toronto International Film Festival - Midnight Madness'deki ilk gösteriminden bu yana merakla beklediğimiz filmde Rose Byrne (Knowing, 28 Weeks Later, The Dead Girl, Sunshine), Patrick Wilson (Hard Candy, Watchmen, The Ledge) ve Barbara Hershey (Black Swan, Riding the Bullet) gibi isimlerin rol aldığını hatırlatalım.

01 Nisan'da gösterime girecek olan filmin ülkemizdeki gösterim tarihinin bir kaç ay sonra olması ise pek hoş bir durum değil kuşkusuz. Insidious'u sinema salonlarında izleyebilmek için 24 Haziran tarihini beklememiz gerekecek. Yazımızın devamında filmin tanıtımı için yayınlanan TV spotların yanı sıra filmden kareleri, bir çok klibi ve kamera arkasında yaşananları aktaran videoları bulabilirsiniz. Filmin web sitesinin de yayında olduğunu belirtelim: http://www.insidious-movie.com/

Filmin Künyesi
Yönetmen: James Wan 
Senaryo: Leigh Whannel
Tür: Korku
Gösterim Tarihi: 01 Nisan (Ap) 2011 
Yapımcı: Jason Blum, Steven Schneider, Oren Peli
Oyuncu Kadrosu: Rose Byrne, Patrick Wilson, Barbara Hershey, Angus Sampson, Ty Simpkins, Andrew Astor, J.LaRose, Ruben Pla, Lin Shaye
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1591095/
Filmin Konusu: Josh (Patrick Wilson) ve Renai (Rose Byrne) üç çocuklarıyla beraber eski bir eve taşınmış ve mutlu bir aile yaşamı sürdürmektedirler. Kaza sonucu küçük çocukları komaya girene kadar.. Ancak bundan sonra olaylar başlar.. John ve Renai oğullarını açıklanamayan esrarengiz ve doğaüstü olaylardan, 'öteki'nden kurtarmak zorundadır.

TV Spot'lar





Klipler (6 adet)













Kamera arkası görüntüler





Yeni kareler













Insidious'dan yeni poster ve kareler yayında! 
Insidious'dan full trailer yayında!

Charisma Carpenter: ''Secret Circle'nin bir parçası olmak isterdim''










Buffy the Vampire Slayer ve Angel'den tanıdığımız 1970 doğumlu aktrist Charisma Carpenter geçenlerde twitter hesabından yaptığı açıklamayla CW'nin yeni dizi projesi Secret Circle'de yer almak için hevesli olduğunu ortaya koydu.

Annesinin büyüdüğü yer olan New Salem’e taşınan ve daha sonra cadı olduğunu keşfeden, yüzyıllardır süre gelen iyi ile kötü arasındaki savaşın da anahtarı olan Cassie isimli California'lı genç bir kızın etrafında gelişen olayları konu edinecek olan Secret Circle'nin bir parçası olmayı istediğini belirten Carpenter: '' Üzgünüm çünkü dizinin pilot bölümünde yer almayı ve dizinin bir parçası olmayı çok istiyordum'' açıklamasında bulundu.


Greek, Legend of the Seeker ve CSI gibi dizilerde de karşımıza çıkan Carpenter ayrıca 2010'un ilgi gören aksiyon filmi The Expendables kadrosunda da yer almıştı.

Şimdilik Britt Robertson, Natasha Henstridge, Louis Hunter, Thomas Dekker, Phoebe Tonkin, Gale Harold, Shelley Hennig ve Jessica Parker Kennedy gibi isimlerin katıldığı Secret Circle kadrosunda kimbilir, ilerleyen zamanlarda belki Carpenter'i de görürüz.