1/23/2011

Happy Birthday Linda Blair!










1973 yapımı ve bir çok otorite tarafından en iyi korku filmleri sıralamasında ilk sıralarda gösterilen The Exorcist'de canlandırdığı küçük kız 'Regan' olarak tanıdığımız Linda Blair 22 Ocak'ta doğmuş ve bu vesileyle 'Happy Birthday Linda' diyerek korku sinemasının önemli isimlerinden biri olan Blair'i hatırlamış olalım. 1970'li yıllarda The Exorcist ve Exorcist II: The Heretic ile kariyerine hızlı ve parlak bir giriş yapan Blair daha sonraları Hell Night ve Repossessed başta olmak üzere bir çok filmde yer almıştı. Ancak kariyerinin ilerlemesi The Exorcist'de başladığı gibi pek parlak olmamış ve ucuz olarak nitelendirebileceğimiz pek parlak olmayan bir çok filmde yer almıştı.

Özellikle 70,80'li yıllarda gençlik ya da çocukluk dönemini yaşayanlarımız için kariyeri belki pek parlak olmasa da Linda Blair ismi mutlaka hafızalarda yer edinmiş bir isimdir. 1959 doğumlu aktristin kariyerinde Akademi Ödülleri adayı olması ve Golden Globe ödülü kazanmış olması gibi önemli başarılar bulunmaktadır. Peki Linda şu sıralar neler yapıyor: Los Angeles,California'da yaşantısına devam eden aktrist son senelerde ise hayvanlar için kurduğu 'Linda Blair WorldHeart Foundation' ismindeki vakıfın işleri ile ilgilenmekte (http://www.lindablairworldheart.org/

Son olarak Linda Blair'i her zaman The Exorcist'deki küçük kız olarak hatırlamamıza vesile olan The Exorcist filminin o ürkütücü soundtrack'i eşliğindeki görüntüleriyle izleyelim:



'The Exorcist' Red Band Blu-ray Trailer!